In het afgelopen jaar is de particuliere en de zakelijke energierekening enorm gestegen. Het is onder andere door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne het geval dat er minder gas beschikbaar is, waardoor de prijs van het gas en dus energie omhoog gaat. Wanneer je een ondernemer bent met een contract omtrent zakelijke energie betekent dit dat je momenteel meer moet betalen voor je energiecontract dan de jaren hiervoor. Met de tips in dit artikel kun je ondanks dat alsnog wat geld besparen op zakelijke energie door voor de meest aantrekkelijke deal te gaan.

Overstappen op het moment dat dat mag en kan

Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat je bijna altijd het meest voordelige energiecontract scoort wanneer je overstapt op het moment dat dat mag en kan. Dat zit zo: aan ieder energiecontract zit een einddatum. Zodra die einddatum in zicht komt, is het tijd om te kijken waar je goedkoper uit kunt zijn. De kans is namelijk groot dat er altijd wel een zakelijke aanbieder te vinden is die een meer aantrekkelijke deal voor je heeft dan het contract dat je op dat moment hebt. Energiebedrijven willen namelijk maar wat graag zakelijke klanten scoren. Daarom stunten ze met kortingen en interessante welkomstcadeaus. Nu de energieprijzen zo in de lift zitten, is het ook goed om eens navraag te doen bij het energiebedrijf waar je al zit. Zij willen je namelijk ook niet kwijt als klant, dus kunnen wellicht een leuk aanbod doen waar zowel jij als zij blij van worden.

Je eigen energie opwekken om uiteindelijk geld te besparen

Geld besparen op je energierekening doe je ook wanneer je je eigen groene stroom opwekt. Dat kost weliswaar eerst het nodige geld, maar zodra je die investering terug hebt verdiend maak je gebruik van gratis zonne-energie. Hoe dat precies zit? Simpel: je investeert in zonnepanelen en een omvormer voor je bedrijf. Daarmee wek je groene stroom op uit de zon, een gratis bron van duurzame energie. Door de jaren heen verdien je de investering in die zonnepanelen terug, waarna je vervolgens nog tien tot vijftien jaar gebruik maakt van gratis energie. Zonnepanelen gaan namelijk gemiddeld 20 tot 25 jaar mee en zo'n investering is er binnen acht tot tien jaar uit. Het enige nadeel hiervan is dat je al wel een bepaald budget moet hebben om überhaupt zo'n zakelijke investering te kunnen doen. Gelukkig zijn er voor ondernemers met dergelijke duurzame plannen diverse subsidies beschikbaar. Ook kun je kiezen voor zonnepanelen leasen in plaats van kopen.

Zakelijk energie vergelijken voor de beste deal

Heb je voor nu nog geen interesse in het aanschaffen van zonnepanelen, maar wil je wel gaan voor de meest voordelige energiedeal van dit moment? Begin dan met mkb energie vergelijken zodat je precies weet wat je waar kunt krijgen voor welk bedrag. Door energiecontracten met elkaar te vergelijken, zie je binnen no time welke energieleverancier de beste deal voor jouw situatie heeft. Het fijne is dat je niet zelf aan de slag hoeft te gaan met energie vergelijken; je kunt gewoon gebruik maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool die op basis van jouw gegevens en wensen op zoek gaat naar de beste match. Het grote voordeel van dit soort tools is dat ze onafhankelijk zijn, waardoor je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat betekent dat je zelf niet verder hoeft te zoeken, maar dat je gewoon achterover kunt zitten met een kop thee of kop koffie terwijl de tool het zoekwerk doet. Uiteindelijk scheelt je dat veel geld en veel tijd.

Geef een reactie