Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen voor een groenere bedrijfsvoering. Om je ecologische voetafdruk als ondernemer wat te verbeteren, is het aan te raden om over te stappen op groene kleinzakelijke of grootzakelijke energie. Dit is een van de meest simpele stappen die je kunt zetten in het kader van duurzaamheid. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om groener te werken, maar de overstap op groene stroom is in ieder geval een goed begin. Waarom dat zo is? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene zakelijke energie.

Groene stroom is een schonere variant van energie

Wat je in ieder geval moet weten, is dat groene energie veel schoner is dan grijze stroom. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten energie worden opgewekt. Kijken we bijvoorbeeld naar de productie van groene stroom dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrijkomt dan bij de productie van grijze energie. CO2 is een schadelijk uitlaatgas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Door dat gat verandert het klimaat én de wereld. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. Wanneer je voor groene stroom kiest zorg je ervoor dat die CO2-uitstoot een beetje kleiner wordt. Ook moet er hierbij worden gekeken naar de bronnen waaruit beide soorten energie worden gehaald. Zo wordt groene energie geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Dit zijn bronnen die nooit op kunnen gaan zolang de wereld bestaat. Grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Deze bronnen zijn helaas niet onuitputtelijk en zullen wel op gaan als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen.

Voordelig groen energiecontract scoren door energie vergelijken

Een ander groot voordeel van groene energie is dat je vandaag de dag niet eens zo heel veel meer geld kwijt bent voor groene stroom in vergelijking met grijze energie. Waar groene stroom ooit veel duurder was, is het tegenwoordig beter te verkrijgen. Er zijn meer bedrijven die groene zakelijke energie aanbieden waardoor het aanbod groter is en de prijzen wat lager kunnen. Daarbij is het heel eenvoudig om te checken waar je het meest voordelige energiecontract kunt krijgen voor jouw persoonlijk situatie, namelijk door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Geen zorgen: dit hoef je niet zelf te doen. Maak online gebruik van een zakelijke energievergelijker; een speciale tool die voor jou op zoek kan gaan naar de beste energiecontracten voor jouw bedrijf. Het enige wat je hiervoor moet weten, zijn je gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik invullen. De tool doet al het zoekwerk! Eenvoudiger en sneller kan het bijna niet.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan groene energie; helemaal als je het vergelijkt met grijze energie. Wat je in ieder geval nog moet weten, is dat je groene energie helemaal zelf op kunt wekken. Daar heb je natuurlijk wel wat voor nodig, namelijk zonnepanelen en een omvormer. Met behulp van de zonnepanelen vang je zonnestralen op; de omvormer zorgt ervoor dat de zonnestralen worden omgezet in bruikbare energie. Het aanschaffen van zonnepanelen is niet goedkoop, maar uiteindelijk profiteer je wel van gratis groene energie. Zodra je de investering er namelijk uit hebt, meestal na 8 tot 10 jaar, maak je nog lange tijd gebruik van gratis groene energie. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee, dus reken maar uit hoe lang je kunt profiteren van gratis energie die ook nog eens beter is voor de wereld dan grijze stroom. Volop voordelen dus!

Geef een reactie