Een nieuwe auto; een supergaaf vooruitzicht, maar wat komt er allemaal bij zo’n aankoop kijken? Waar moet je rekening mee houden? Wie weet ligt je behoefte bijvoorbeeld wel bij een gezinsauto of een nieuwe bedrijfswagen, maar kijkt die mooie mercedes-benz vito je ook al heel lang aan vanuit de dichtstbijzijnde garage. Een auto is een aankoop waar je (hopelijk) nog een tijdje aan vastzit, dus laten we zorgen dat je er blij mee bent en samen kijken naar de ins-en-outs.

 

Leren budgetteren 

 

Voordat we gaan kijken naar die mooie mercedes-benz vito, voordat we je nieuwe bedrijfswagen of gezinsauto gaan aanschaffen of überhaupt online gaan overwegen, moeten we onszelf eerst een belangrijke vraag stellen, of eigenlijk jij: hoe ga je voor je nieuwe auto betalen? Én; hoe zorg je ervoor dat je voor je nieuwe auto kan blijven betalen? Een auto is namelijk niet een eenmalige uitgave, helaas. Het is een investering waar je in zal moeten blijven investeren. Denk aan benzinekosten en wegenbelasting, maar ook aan dingen als reparaties mochten er dingen misgaan, en regulier onderhoud. Banden verwisselen, schoonmaak, noem het maar op. Een auto is een gebruiksvoorwerp wat veel onderhoud en toewijding vergt. Je moet dus niet alleen budgetteren voor de daadwerkelijke aanschaf, maar vooral ook voor alles wat volgt. 

 

Behoefte bepalen 

 

Je hebt genoeg geld voor een nieuwe -en/of tweedehandsauto, en ook om het gebruik ervan te onderhouden. Dan resteert er nog één vraag voordat we naar de autodealer rennen; waar heb je hem voor nodig? Wellicht is je antwoord “autorijden”, en dat klopt, maar er zijn veel verschillende soorten automobilisten. Heb je een ruime rit naar je werk nodig, eentje die duurzaam is en dus beter voor het milieu? Heb je een grote gezinswagen nodig om je kinderen naar school en je partner naar werk te brengen, eentje met weinig verbruik zodat je kosten niet zo hoog oplopen? Of wil je een auto die lange ritten volhoudt en waarmee je comfortabel op vakantie kan met je vrienden of je honden of allebei? Dat zijn al drie verschillende voertuigen, en zo zijn er nog wel honderden verschillende behoeftes en dus redenen voor de aanschaf van een auto. Kortom, bepaal eerst je behoeftes en kijk wat voor auto daarbij past. 

 

Een auto is een lange termijn-iets, en zo moet je de aanschaf ook behandelen. Kijk goed naar je budget, goed naar je behoeftes en schaf de bedrijfswagen of eigen-gebruiks-auto van je dromen aan; eentje die ook daadwerkelijk bij je past. 

 

 

Geef een reactie