Als je een eigen bedrijf hebt, dan is er een kans aanwezig dat je bedrijf in de toekomst zal gaan groeien. Het aantal opdrachten zal toenemen en vaak moet je dan ook werknemers aannemen. Het aannemen van werknemers is zeker niet makkelijk, want er zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden. Als je op het punt staat om wel werknemers aan te nemen, is het dan ook erg belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. Daar kom je in dit handige artikel snel meer over te weten. 

 

Het registreren van de uren is belangrijk

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het registreren van de uren zeer belangrijk is. Door de uren te registreren kun je achterhalen of werknemers wel op tijd op de werkvloer zijn. Dit kun je het beste doen door een systeem te plaatsen waarmee werknemers kunnen inklokken en uitklokken. Vaak zit hier een geautomatiseerd systeem bij waarmee de uren registratie van de werknemers bijgehouden worden. Houd er wel rekening mee dat het altijd verstandig is om zulke systemen te huren, vooral omdat je het systeem zelf moet onderhouden als je zulke systemen aanschaft. 

 

Het vinden van personeel is lastig

Een van de andere belangrijke punten waar je rekening mee moet houden, is dat het vinden van personeel erg lastig is. Dat heeft ermee te maken dat er in Nederland een groot tekort is aan werknemers. Op dit moment staan er meer vacatures open dan het aantal mensen dat op zoek is naar een nieuwe baan. Dit is dan ook erg goed voor de Nederlandse economie, maar het is erg vervelend voor bedrijven die juist willen gaan groeien. Het is daarom ook erg verstandig om contact op te nemen met uitzendbureaus die voor je op zoek gaan naar nieuw personeel. 

 

Administratie en belastingen

Wanneer je voor de eerste keer personeel gaat aannemen, is het verstandig om er rekening mee te houden dat dit zal zorgen voor extra belastingen en een hoop administratie. Zo zul je de pensioenen van je werknemers moeten inhouden en moeten beleggen, om ervoor te zorgen dat je daar geen verlies op maakt. Ook wilt de belastingdienst graag weten hoeveel je je werknemers betaald en voor hoelang werknemers een bepaalde periode gewerkt hebben. Gelukkig kun je een groot gedeelte van dit werk automatiseren met dergelijke systemen. 

Geef een reactie