Wanneer u in de ochtenden op kantoor aankomt, wilt u dat het er net en schoon aanziet. Het is niet de bedoeling dat er nog afval van de vorige dag ligt. Wanneer het bedrijf flexplekken heeft is dit van nog groter belang. Dit houdt in dat medewerkers elke dag een andere werkplek kunnen hebben. Dan is het extra belangrijk om het net en schoon te houden, want anders wordt niet alleen u ermee belast maar vooral ook anderen. Als u wel vaste plekken heeft op kantoor heeft u er vooral zelf last van. Zo kunt u alleen uzelf ervoor aankijken. Maar of het nu vaste plekken of flexplekken zijn ze moeten altijd net en schoon zijn. 

Voordelen schoon en net kantoor 

Het oogt niet alleen beter als u een schoon kantoor heeft. Het werkt vaak ook prettiger. Alles is eenvoudig te vinden en als er rust om u heen is, zorgt dit vaak ook voor rust in hoofden van uw medewerkers en uzelf. Dit zorgt voor een productievere dag en zo wordt er uiteindelijk meer werk gedaan. Naast dat het fijn is voor u en uw medewerkers, ziet het er ook netjes en schoon uit voor klanten en toekomstige klanten en medewerkers. Een schone en nette werkomgeving geeft een goede indruk voor ze en dit kan er zomaar voor zorgen dat u een belangrijke klant of klus binnenhaalt. Ook vinden toekomstige werknemers het fijn als ze komen te werken in een schoon en net bedrijf. Het netjes houden van een kantoor is over het algemeen bij een bedrijf met flexplekken eenvoudiger. Er zijn dan geen medewerkers die eigen spullen altijd op het bureau hebben staan. Hierdoor zijn alle bureaus na elke dag weer helemaal leeg. Hierdoor oogt een kantoor al snel net, maar dit kan er soms ook voor zorgen dat het er leeg en onpersoonlijk uitziet. Dus als bedrijf is het belangrijk om hiervoor te waken. Wanneer er vaste plekken zijn staan er vaak ook persoonlijke spullen en vaste attributen voor tijdens het werken op het bureau. Hierdoor kan het al snel rommelig ogen. Ook hoeft het bureau niet na elke dag weer helemaal leeg te worden gemaakt. Dus wijs uw medewerkers er wel op dat het bureau na elke werkdag netjes opgeruimd is. 

Schoonmaakbedrijven voor bedrijven

Het opruimen van de bureaus kan worden gedaan door de medewerkers zelf. Dit is vaak een kwestie van een paar minuten tijd besteden aan het ordeneren en weggooien van afval. Maar het schoonmaken van het pand kost meestal een stuk meer tijd. Dit kan u het best uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf. U kunt zelf een afspraak met ze maken over de frequentie van hun komst. Vaak wordt een bedrijfspand één à twee keer in de week volledig schoongemaakt. Schoonmaakbedrijven zijn overal in Nederland te vinden. Een schoonmaakbedrijf Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, in elke stad is er wel een schoonmaakbedrijf te vinden.

Geef een reactie