Wat de meest waardevolle factor is een bedrijf? Zonder twijfel, het is je informatie. Informatiebeheer stuwt je organisatie vooruit en biedt inzichten waarmee je je onderscheidend vermogen ten opzicht van je concurrenten kunt verhogen. Het omvat je doelstellingen, je producten en je ideeën. Dankzij de grote hoeveelheid aan beschikbare data hebben medewerkers en klanten tegenwoordig toegang tot informatie als nooit tevoren. De hoeveelheid gegevens is geëxplodeerd, net als de snelheid ervan, die van server naar smartphone naar tablet naar printer vliegt, door de hele organisatie en over de hele wereld. Maar hoe verwerk je informatie beter? Je kunt hier namelijk mee je proces optimaliseren

Data-analyse

Om informatie beter te kunnen verwerken en betere resultaten te behalen, kun je big data-analyses loslaten op de informatie van je bedrijf. Zo kun je trends ontdekken en voorspellingen doen. Met de enorme hoeveelheden informatie die beschikbaar is om te worden geanalyseerd, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen en je bijvoorbeeld te richten op gebieden waar je kosten kunt besparen, of nieuwe inkomstenstromen kunt ontwikkelen. Heb je leveringsproblemen? Analyseer de toeleveringsketen. Wil je weten wat je klanten echt van je vinden? Vertrouw niet alleen op enquêtes, maar analyseer ook de gegevens van je social-media kanalen. Verlangen klanten naar iets dat je niet aanbiedt? Misschien is het tijd om een nieuwe productlijn te lanceren. Zodra je de kracht van je informatie erkent en toestaat, is er geen weg meer terug. Met alle verbeterde efficiëntie en inzichten die je zult krijgen door je informatie te optimaliseren en de volledige waarde ervan te ontsluiten, zul je je afvragen waarom je er niet eerder mee bent begonnen.

Data beheer

Data worden voornamelijk opgeslagen in documenten. Documenten worden in sommige organisaties nog altijd overal en nergens opgeslagen. Iedereen geeft er andere namen aan, en gebrekkig versiebeheer zorgt voor een chaos. Dit kun je voorkomen. Workflow management zorgt er namelijk voor dat de informatie, vormgegeven in documenten, langs een juist proces wordt geleid. Dit van tevoren vastgestelde proces zorgt voor een optimaal resultaat en overzichtelijkheid. Je kunt workflow management faciliteren vanuit een document management systeem (DMS) voor een optimaal resultaat. Je kunt zo super gemakkelijk omgaan met alle data die je binnen krijgt.

Geef een reactie