Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan kun je natuurlijk een lening afsluiten om een auto te kunnen kopen. Maar waarom zou je? Een auto leasen is zo geregeld en altijd helemaal duidelijk. Voor een vast bedrag per maand heb je er verder geen omkijken naar. Dat is in ieder geval zo wanneer je kiest voor operational lease. Een auto leasen kan dus erg makkelijk zijn. Kies je voor operational lease, dan is alles, behalve de brandstof, inbegepen bij de vaste leaseprijs. Je weet precies hoeveel je iedere maand moet betalen en verder wordt alles voor je geregeld. Aan het eind van de leaseovereenkomst lever je de auto gewoon weer in. Maar dan heb je nog geen eigen auto. Dat is met financial lease wel het geval.

Een auto leasen zodat deze van jou wordt?

Dat kan wanneer je een auto leasen gaat via een financial lease-constructie. Deze manier van auto leasen zorgt ervoor dat je aan het eind van de looptijd van je leasecontract een eigen auto hebt. Je moet dan wel rekening houden met een aantal factoren. Zo zul je alle randzaken, die bij operational lease zijn inbegrepen, zelf moeten regelen. Het gaat dan om je verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud, de pechhulp en vervangend vervoer bij schade.

Waarom zou je kiezen voor financial lease?

Financial lease is een goede lease-optie voor als je startende ondernemer of ZZP'er bent. Je kunt dan een auto leasen en aan het eind van de looptijd ben je volledig eigenaar. Doordat je zelf verder alles moet regelen, kun je deze kosten zo laag en zo hoog maken als je zelf wilt. Ook gaat het bij financial lease, in de meeste gevallen, om gebruikte auto's. Hierdoor liggen de leaseprijzen lager. Ook is de auto in dit geval je onderpand. Dat is wel zo fijn wanneer je startende ondernemer bent. Je maakt, waarschijnlijk, al genoeg kosten om je bedrijf te kunnen starten.

Waarom zou je sowieso kiezen voor lease?

Een leaseauto is snel te regelen. Je hebt rekening te houden met een korte levertijd. Daarbij is de auto ook direct rijklaar gemaakt. Je kunt al met een paar dagen na de bestelling de weg op in je leaseauto. Je kunt je leaseovereenkomst zelf afsluiten en daarbij zelf de voorwaarden goed in de gaten houden. Al is tussentijds aanpassen van het aantal kilometers ook, in de meeste gevallen, mogelijk. Online zie je precies welke auto's beschikbaar zijn. Je kunt selecteren op alle voor jou belangrijke factoren.

Geef een reactie