Je huis opnieuw inrichten of een nieuw huis inrichten komt eigenlijk altijd op hetzelfde neer. Je begint bij de basis. Want als die basis goed is, dan kun je verder. En dus is het erg belangrijk om direct na te denken over wat voor vloer je wilt. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van je budget, maar ook zeker van je smaak. Je kunt tegenwoordig uit heel veel verschillende soorten vloeren kiezen. De meest populaire vloeren zijn toch wel laminaat en pvc. En dat is niet voor niets. Zowel een laminaat- als een pvc vloer bij laminaatenparket.nl gaat jarenlang mee en is budgetvriendelijk. Je kunt deze vloeren zo duur maken als je zelf wilt.

Mooi laminaat geeft jarenlang plezier

Wanneer je kiest voor laminaat uit een mooie serie, kun je daar echt jarenlang plezier van hebben. Al is het natuurlijk ook wel belangrijk dat het laminaat op de juiste manier wordt gelegd. Dit kun je heel goed zelf doen. Je vindt online verschillende tutorials over het leggen van laminaat en de kans is groot dat je vrienden of je familie al eens zo'n vloer hebben gelegd. Het is wel belangrijk dat je dan de juiste gereedschappen in huis hebt. En natuurlijk voldoende pakketten met laminaatdelen. Gelukkig bestel je die gemakkelijk online. Dan hoef je ze zelf niet in en weer uit te laden.

Hoe leg je zo'n vloer?

Het is van essentieel belang dat je ondergrond schoon en vlak is. Dus, ook al lijkt het overdreven, stofzuig de ondervloer goed. Leg daarna de groene platen of het speciale folie op de aangewezen manier. En dan kan het leggen van het laminaat beginnen. Begin altijd langs de lange kant en klik de planken gemakkelijk in elkaar. Ben je bijna aan het eind van de regel? Dan pak je de decoupeerzaag of de zaagtafel om de laatste plank op maat te maken. Met het restant van deze plank begin je de volgende regel. Zo heb je een mooi verspringend effect en zal de vloer steviger in elkaar blijven zitten.

Of je besteedt het leggen uit

Ben je niet zo handig, heb je geen tijd of gewoon geen zin om zelf het laminaat te leggen? Schakel dan de professionals in. Zij leggen in minder dan geen tijd de complete vloer en zullen pas vertrekken als alles is afgerond. Ook de plinten! Je hoeft, als de professionals zijn vertrokken, alleen nog maar even met een zachte bezem over het laminaat te gaan en het inrichten kan beginnen.

Geef een reactie