Een slecht verpakt product is ook een erg slecht beschermd product voor tijdens de transport. Met een beschadigd product tover je jammer genoeg bij niemand een glimlach op het gezicht van de klanten. Integendeel: de meeste van je klanten zullen zelfs overwegen om voortaan maar ergens anders wat te bestellen. Hieronder staan een aantal verpakking fouten die je kunt vermijden zodat je verpakkingsdoosjes heel aankomen. 

 

Ervaring leert je ook dat niet alleen de buitenkant van de doos belangrijk is. Je moet ook rekening houden met de manier waarop je alles aan de binnenkant verpakt zodat je product niet beschadigd tijdens de reis. 

 

Een aantal veel gemaakte verpakking fouten

Het hergebruiken van oude dozen:

Een kartonnen doos is niet hetzelfde als een kat met negen levens. Dat betekent ook dat je een doos niet oneindig vaak kunt hergebruiken, natuurlijk kun je wel wat hergebruiken maar om er zeker van te zijn dat je gondeldoosjes niet verkreukelen en beschadigen tijden de verzending kun je het beste kiezen voor een nieuwe. Het gebruiken van oude doosjes en deze maskeren met wat tape is namelijk geen goed idee.  

 

Veels te veel verpakkingstape, of juist te weinig

Spaarzaam zijn op verpakkingstape is natuurlijk geen fantastisch idee. Maar om dat juist weer té veel tape te gebruiken is evenmin een juiste keuze. Het is niet alleen een groot nadeel voor je verpakkingskosten, maar ook voor de ontvanger kunnen de frustraties hoog oplopen. Er is namelijk niets zo frustrerend voor een ongeduldig persoon dan een doos die lastig of vervelend te openen is. Bovendien gaan mensen dan vaak de ‘grove middelen’ erbij halen waardoor de inhoud kan worden beschadigd en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

 

Het opvulmateriaal vergeten of overslaan

Een doos zonder opvulmateriaal kan dan wel een stukje goedkoper zijn. Toch zijn de risico’s op productschade tijdens het transport het zeker niet waard en worden de kosten zelfs aanzienlijk groter mocht dit voorkomen. Je moet dan een nieuw product opsturen omdat jij degene bent die het verkeerd verstuurd heeft. Een beschadigd product wil je dus ten alle tijden voorkomen. Dit is toch wel het belangrijkste punt voor je klanten en waar veel bedrijven last van hebben. Goed opvulmateriaal is dus erg belangrijk voor de bescherming van je product. Opvulmateriaal vangt namelijk de grootste klappen op wanneer een doos omvalt. 

 

Waarom komt het pakje maar niet aan?

Soms komt het voor dat een pakketje van de aardbodem verdwijnt en niet meer terug te vinden is. Dit komt vaak door een slecht verzendlabel. Zonder de juiste etiketten heb je een hoger risico op een doos met een zwervend bestaan. Kleef daarom op je doos altijd de juiste verzendetiketten het liefst met een beschermhoesje.

Geef een reactie