Als je ondersteuning nodig hebt met de zichtbaarheid op een marketplace, dan kun je een marketingbureau inschakelen. Maar wat is precies een marketplace? Een marketplace is een online platform waar externe partijen hun assortiment op kunnen plaatsen om vervolgens te verkopen. Het is een B2C of B2B e-commerce platform met een website. Een marketplace kan je eigenlijk zien als tussenpersoon die transacties, en alles daaromheen, regelt tussen de verkoper en de consumenten. Een marketplace krijgt hier ook een bepaalde commissie voor. Wil je geen eigen webshop, maar wil je wel je producten verkopen aan consumenten? Dan kun je gebruik maken van een marketplace. Maar wat als je hulp nodig hebt met het beheren van de marketplace?

Marketingbureau inschakelen

Aangezien het gebruik van een marketplace steeds populairder is geworden in de afgelopen jaren, is het van belang dat jij als verkoper het op de juiste manier aanpakt. Het doel is natuurlijk dat je zoveel mogelijk producten verkoopt, maar hiervoor moet je eerst goed zichtbaar zijn op het internet. Je hebt vaak veel concurrenten, al hangt dit er wel vanaf wat je verkoopt. Als je hier ondersteuning bij nodig hebt, dan kun je een marketing bureau inschakelen. Zij hebben vaak marketingspecialisten in dienst die ervoor zorgen dat jij goed vindbaar bent op de marketplaces waarmee jij werkt. Hierdoor zul je meer klanten krijgen en dus meer omzet genereren. Maar wat kan een marketingbureau precies voor jou doen? Dat lees je hieronder.

Stappen voor marketplace marketing

De volgende stappen zet een marketingbureau meestal als jij hulp nodig hebt met marketplaces marketing:

  • Allereerst neem je samen met het bureau door welke producten je wil verkopen en op welke marketplaces je de producten wil aanbieden.
  • Vervolgens onderzoekt het marketingbureau welke strategieën en zoektermen er nodig zijn. Zo zorgen ze er ook voor dat jouw verkooppagina opgesteld wordt.
  • Vervolgens gaan ze voor jou de producten adverteren.
  • Daarna wordt de vendor geadverteerd door middel van video’s.
  • Ten slotte worden er regelmatig analyses uitgevoerd om te kijken of er ruimte is voor verbetering. Hierdoor kunnen elementen geoptimaliseerd worden en kunnen de resultaten bekeken worden.

Het juiste bureau vinden dat aan jouw wensen voldoet

Wil jij een marketingbureau inschakelen om jou te ondersteunen met een marketplace? Ga dan op zoek naar een bureau dat bij jou past. Schrijf jouw wensen op en bespreek met het bureau wat zij precies voor jou moeten doen. Zorg dat de communicatie helder is en wees op de hoogte van de analyses die elke maand uitgevoerd worden.

Geef een reactie